PRT20

Joldcoloärjestyksessään nyt jo 20. Perinneradiotapahtuma PRT20 järjestetään lauantaina 6.6.2015. Usein tapahtuma on ollut 4.6 Suomen Lipun ja marsalkka Mannerheimin syntymäpäivänä. Nyt 4.6 sattuu arkipäivälle, joten jotta mahdollisimman monella olisi tilaisuus osallistua, järjestetään tapahtuma lauantaipäivänä.
Tapahtuman johtoasemana toimii OI5AY. Kelit kahdeksallakympillä muuttuvat päivän mittaan, joten tällä kertaa kokeillaan useampaa toimitajaksoa aamuvirkuille ja –torkuille.
07.00 – 08.00 CW
08.00 – 09.00 AM
11.00 – 12.00 CW
12.00 – 13.00 AM
14.00 – 15.00 CW
15.00 – 16.00 AM
Ajat ovat paikallista Suomen aikaa. CW kutsutaajuus on 3556kHz ja AM:llä 3720kHz. Mikäli käytössäsi on heikkotehoinen lähetin tai muuten vaan haluat istua jollakin määrätyllä taajuudella, jakaa johtoasema tolppa-taajuuksia. Tapahtumaan osallistuessaan perinneradioasema voi käyttää asematunnuksen jälkeen liitettyä lisäosaa /S ja mikäli laitetyyppi on ollut palveluskäytössä jo toisen maailmansodan aikana lisätunnuksena voi olla /SA.


 

Lisäys: CW – kutsutaajuuksiin lisättätty varataajuus 1 = 3565,00 kHz ja varataajuus 2 = 3560,00 kHz. Joskus on käynyt, että pari asemaa alkaa pitää pidempää yhteyttä kutsutaajuudella, jolloin muut asemat voisivat silloin heti siirtyä varataajuuksille. Muutamien asemien kesken on vakiintunut tavaksi, että meneillään olevan 3556,00 liikenteen sekaan on annettu ”1” tahi ”2” merkiksi siitä, että joku aikoo siirtyä kyseiselle varataajuudelle


Tolppa-taajuuksia voi pyytää sähköpostilla prt20@putkiradiomuseo.fi

Anotut tolppataajuudet löytyvät tästä linkistä

11 thoughts on “PRT20
 1. Kiitos Kouvolan putkaradio museolle Perinneradio tapahtuman järjestämisestä.
  Tulen osallistumaan ko. tapahtumaan. Toivottavasti ilmoittautumiseni tule liian
  myöhään. Sovimme alustavasti jos mahdollista että tulen taajuudella 3582 kHz tai 3576 Khz..
  Toivotan Kouvolan putkiradiomuseon henkilökunnalle hyvää kesää sekä menetyksellistä perinneradio tapahtumaa.

  73 de Ristooh3hho

 2. Terve kaikille PR miehet/naiset Tulen käyttää Ruotsin armeian radio RA200 =8 Watti
  Jos 80m 3533 kHz menee tukkoon olen 7033 kHz CW ja 7133 AM
  Kutsu on OI6SP/S Koska laite on valmistettu 1960 luvulla.
  6PK:n 0.5W on liian pieni kohinassa kesäaikana CU 73 de Ben OH6PA

  • RA200 kuului Kyyneleeseen kyllä Lempäälään.
   Harmi ettei Kyynel kuulunut sinne, nimittäin Kyyneleeni kide olikni juuri samalla jaksolla 3533kHz, mutta sitä ei alussa kuultu kun siinä kilkatti pari tuntia ruotsalainen sähkötysrainalähetys. No tälla kertaan Kyyneleellä tuli vastaanottoa harjoiteltua, muttei qsoja. Jokunen /S asema tuli workittua kyllä.
   de OH3LB/ Vexi

   • Vesalle OH3LB Kiitos kommenttista Varasin 3533 jo kuukausi sitten Silloin oli tarkoitus käyttää Ryssän 6PK 0.5W kideohjattu Mutta ku olin viikon seurannut kelit. Muutin mieli että käytän tuo RA200 8 Wattisen lähetinvastaanotin Ei ollut syytä vaihtaa taajuus Olisit varannut tai pistänyt viestin ettei sinulla oli muita kidettä olisin siirtynyt sivuun
    Tervetuloo tutustumaan SRAL:in leirillä lauantaina tuo RA200 näet LV302 isoveli yhtä vanha vempele QSL-korttit tuon mukana kaikki
    PRT20 QSOsta 73 de Ben OH6PA

    • No juu, lähetyskiteemme oli huollossa vaihdettu wanhasta ja asia selkisi, kun radion omistaja toi Kyyneleen aamusta. Täytyy kahtella pääsenkö kesäleirille ihmettelemään tuota vempelettä….Se kyllä workki erinomaisesti.

 3. Perinneradio tapahtumassa yritän workkia CW-osuudet 6PK radiolla ja 0,5W teholla.
  Ellei QSO:ja synny, käytän Ruotsalainen RA200 8W. AM-osuudet RA200:lla.
  Jos 80m kelit ovat liian huonot, yritän workkia 40m RA200:lla.
  Kuullaan bandeilla 73 de Andreas OH6FA

 4. Heippa kaikki Perinneradistit. Sain lainaksi kiteen 3527 kHz taajuudelle . Tolppataajuuslistasta poikiten yritän workkia 6PK rigillä tällä taajuudella.

 5. Laittakaas mulle sitten jotain jutuntynkää miten PRT20 meni? Ja kuvia kanssa.

  Itse jouduin olemaan Erämessuilla Sotilasradiomuseon kalustoa esittelemässä, etten päässyt itse workkimaan ollenkaan…

  Kari

  p.s jutut vaikka osoitteella etunimi.sukunimi@gmail.com

  p.p.s Ben jo jutun lähettikin, kiitos!

 6. Anritsulla mukana. Kaikilla periodeilla pidin 3-4 qsoa.Vfo:n käyttöön tottuneelle kidekone
  tuo mukanaan muistoja kokelasajoilta. Kävin ”noutamassa”pari kertaa ICOM:lla vasta-aseman omalle taajuudelleni. Anritsussahan on kiteen perustaajuus ,josta + ja miinus abt
  2khz on signaalin taajuus (ylempi ja alempi sivunauha) Keliä oli joka perodilla ihan mukavasti enkä jäänyt watillani kuulumatta. Seppo

 7. Perinteiseen tyyliin tuli osallistuttua perinneradiotapahtumaan Lylyn Viestivarikon Sotilasradioamatöörikerhon, OI3V, asemalta Lylyn Viestimuseolla. Maaliskuussa pidettyyn Viestijoukkojen vuosipäivään verrattuna 80 ja 40 metrin taajuusaluet olivat paikallisten häiriöiden osalta poissa.

  Kalustona oli käytettävissä Kyynel ja VRFK-C (Raili), joista tällä kertaa käytimme vain jälkimmäistä. Antennina 80 m perinteinen killu-dipoli. Koko 80 metrin taajuusalue vaikutti jo kuulostelemalla hyvin hiljaiselta. Satunnaisia asemia saattoi kuulla harvakseltaan. Huonoa kuuluvuutta haittasi voimakas QSB eli häipymiset. Bandilta kuultujen asemien signaalit saattoivat lyhyen aikaa kuulua jopa lähes 59, kun taas yhtä nopeasti signaali katosi tyhjän bandin sekaan.

  No, viestimies ei valita! Tyytyväinen saa olla, että VRFKC-aseman noin 1 W tehoilla saatiin kuitenkin kaksi yhteyttä sekä puheella että sähkötyksellä, ja hyvin vaihtelevissa olosuhteissa. Puheella työskennellessä kuulin koko tapahtuman aikana noin viisi asemaa, joista kaksi perinneradioasemia. Yhdenkään kuullun aseman signaali ei tullut Lylyyn voimakkaasti, toisin kuin aikaisempina kertoina. Vertailun vuoksi, viime itsenäisyyspäivänä pidetyn perinneradiotapahtuman yhteydessä saldo oli 16 yhteyttä eli yhtä paljon kusoja tuli sähkötyksellä ja puheella.

  Summa summarum: Vallitsevat keliolosuhteet eivät tällä kertaa suosineet, mutta sitkeällä yrityksellä saatiin edes jotain. Nähtävästi huonon kuuluvuuden vuoksi myös perinteinen 80 m turinamiesten pulinarinkula oli siirtynyt 40 m taajuusalueelle.

  Kiitokset kaikille tapahtumaan osallistuneille.

 8. Joo, ja unohtui mainita, CW-puolen kusoja workki Kari, OH3BJL ja Matti, OH1MKV. Piällysmiehenä asemalla oli myös Keijo, OH3HPV valvomassa, että asemalle on tultu kusoilemaan, eikä vain paistamaan makkaraa läheisen lammen rannalla. :)

Comments are closed.